Dichter bij
Vanaf 10 september 2022

Dichter bij Onze koloniale erfenis

Tropenmuseum presenteert een nieuwe poëtische programmareeks vanaf september

Beyond Walls, Read My World en het Tropenmuseum nodigen je uit voor Dichter bij Onze koloniale erfenis: een reeks poëtische interventies door dichters, schrijvers en spoken word artiesten rondom de tentoonstelling Onze koloniale erfenis.

Bijwonen? Boek hieronder je ticket(s)

Boek hieronder direct jouw plek voor een performance uit het schema hierboven. Het volgen van een performance kost €2. De prijzen hieronder zijn inclusief museumentree. Wanneer je een Museumkaart of andere pas hebt voor gratis entree, betaal je dus alleen voor de performance.

:host { --enviso-primary-color:#ea4e55; --enviso-secondary-color:#ea4e55; font-family: Arial; } .enviso-offer-filters-wrapper { display: none; } #ticket-description { ???????????? display: none; ???? } .enviso-title { ???????????? display: none; ???? } .enviso-tickets.enviso-tickets-mobile { display: grid; grid-template-columns: calc(50% - 1em) calc(50% - 1em); align-items: stretch; } :host .enviso-tickets-mobile enviso-ticket-item { float: none; margin-right: 1em; width: auto; } :host enviso-ticket-item { margin-bottom: 1em; margin-right: 1em; box-sizing: border-box; } .enviso-dialog-content { background-color: #DDF4F2; }

In deze serie laten makers zich inspireren door een thema en een door hen gekozen ‘object’. Hun reflecties worden zowel visueel vastgelegd als voorgedragen in de vorm van een live performance waar jij bij mag zijn. In intieme setting gaan we na de performance met elkaar in gesprek. De thema’s van dit najaar zijn:

• Language (Taal),
  • Ancestors (Voorouders),
  • Resilience (Veerkracht/Verzet)
  • en Belonging (Thuis-voelen).

Deze zomer volgen de namen van de dichters en schrijvers, dus stay tuned!

Persoonlijke reflecties op koloniaal erfgoed en hoe kolonialisme doorwerkt tot op de dag vandaag komen niet alleen terug in de tentoonstelling, maar ook in de publieksprogramma’s van komende jaren. Dichter bij Onze koloniale erfenis is hier onderdeel van.

Live performance & Filmreeks

De performances worden vastgelegd op film en geïntegreerd in een serie shortfilms van poëtische interventies die het thema, de performer, het ‘object’ en het publiek dichter bij elkaar brengt.

Data najaar 2022:

• Zaterdag 10 september
  • Zaterdag 8 oktober
  • Zaterdag 12 november
  • Zaterdag 10 december

Wanneer Iedere 2e zaterdag van de maand
Tijd 11.30 – 12.15
Waar In Onze koloniale erfenis
Prijs Entree museum, met toeslag van 2 euro per persoon

Omdat deze performances plaatsvinden in de tentoonstelling 'Onze koloniale erfenis' kan het zijn dat het drukker is dan normaal.